Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 11:38

Λήψη Απόφασης: Mια Τέχνη στο Σύγχρονο Πεδίο της Μάχης

Το βιβλίο αποτελεί το απόσταγμα της πολυετούς εμπειρίας του συγγραφέα στις Ειδικές Δυνάμεις και ειδικότερα ως εκπαιδευτής, στο αντικείμενο της σχεδίασης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το βιβλίο αποτελεί το απόσταγμα της πολυετούς εμπειρίας του συγγραφέα στις Ειδικές Δυνάμεις και ειδικότερα ως εκπαιδευτής, στο αντικείμενο της σχεδίασης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το βιβλίο με τίτλο "Λήψη Απόφασης, μια Τέχνη στο Σύγχρονο Πεδίο της Μάχης" πραγματεύεται τη Λήψη Απόφασης, (Military Decision Making Process), δηλαδή σχεδίαση επιχειρήσεων σε επίπεδο έως Τάγματος.

Αποτελεί το απόσταγμα της πολυετούς εμπειρίας του συγγραφέα στις Ειδικές Δυνάμεις και ειδικότερα ως εκπαιδευτής, στο αντικείμενο της σχεδίασης, τόσο στην Ελλάδα (ΚΕΑΠ) όσο και στο εξωτερικό (ΔΙΚΕΕ).

Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα εύκολο στην κατανόηση και με αρκετά παραδείγματα, με το οποίο δύναται ακόμα και ο πιο αρχάριος να κατανοήσει τον τρόπο σχεδίασης. Αναλύεται σε βάθος η μεθοδολογία λήψης απόφασης, όπως αυτή διδάσκεται στα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Περιγράφει τη διαδικασία βήμα-βήμα και περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα.

Η εκμάθηση της διαδικασίας, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του τρόπου σχεδίασης των επιχειρήσεων, αφού αυτή έχει πολλά κοινά σημεία, με τη σχεδίαση των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Παράλληλα η διαδικασία αυτή, μπορεί με τροποποιήσεις να εφαρμοστεί και από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αποτελώντας ένα πολύτιμο σύγγραμμα.

Αποτελεί το ανεπίσημο εγχειρίδιο των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων (ελλείψη εξειδικευμένου βιβλίου) και έχει παρουσιαστεί μέσα από τις σελίδες των περιοδικών "Δούρειος Ίππος" και "Καταδρομή", καθώς επίσης και της ιστοσελίδας "analyst for change" του κ. Αθανάσιου Δρούγου.

Το βιβλίο προλογίζει ο Στρατηγός (ε.α.) Αθανάσιος Γαληνός, επίτιμος Διοικητής Β' Σώματος Στρατού. Πωλείται σε χαμηλή τιμή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον συγγραφέα.

1 g

"Λήψη Απόφασης, μια Τέχνη στο Σύγχρονο Πεδίο της Μάχης"
Συγγραφέας: Ανθστής (ΠΖ) Γεώργιος Β. Δημητρόπουλος
Εκδόσεις: Προσωπική έκδοση - 2012, τηλ: 6944682948
Σελίδες: 184

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 18:46