Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014
Write on Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ, στο Σκαραμαγκά, η επίδοση ξιφών σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.

1 xifi

Στην εν λόγω τελετή παρέστησαν τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), καθώς και συγγενείς και φίλοι των Αξιωματικών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, διοργανώθηκαν από το ίδρυμα «OXI Day Foundation» στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έπους του 1940, κατά τις οποίες τιμήθηκε για τη δράση του στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ναύαρχος Ιωάννης Τούμπας, Κυβερνήτης του Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ.

Το Αντιτορπιλικό ΑΔΡΙΑΣ εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, προσέκρουσε σε νάρκη πλησίον της Καλύμνου στις 22 Οκτωβρίου 1943, με αποτέλεσμα να αποκοπεί εντελώς η πλώρη του και να υποστεί σημαντικές ζημιές το υπόλοιπο σκάφος, ενώ παράλληλα φονεύθηκαν 21 άνδρες του πληρώματος. Παρά την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το πλοίο, ο Ναύαρχος Τούμπας αποφάσισε να κατευθύνει το σκάφος με ίδια μέσα στην εγγύς Mικρασιατική ακτή, για πραγματοποίηση πρόχειρων επισκευών. Μετά το πέρας των επισκευών το Αντιτορπιλικό έπλευσε με κομμένη την πλώρη, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και κατέπλευσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου την 6η Δεκεμβρίου 1943.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) η απονομή των πτυχίων του Σχολείου Αρχηγών Ρίψεως Στατικού Ιμάντα, όπου αποφοίτησαν 13 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και η απονομή Πτερύγων Αλεξιπτωτιστού Βασικής Εκπαίδευσης, σε 75 εκπαιδευόμενους, εκ των οποίων 15 στελέχη.

Οι απονομές έγιναν από τον Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Μαυρομανωλάκη.

Οι απονομές έγιναν από τον Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Μαυρομανωλάκη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της εκτέλεσης των δύο Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ (01/03/2011) Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, στο Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Σε πρώτο βαθμο το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε επιβάλει δις ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη στους Γιάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη για την εκτέλεση με kalashnikov, των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, καθώς επίσης για έξι ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονίας και συμμετοχη σε εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ποινή επέβαλλε και στον 20χρονο Γιώργο Εμερζίδη, τον οποίο κήρυξαν ένοχο για απλή συνέργεια στις ιδιες εγκληματικές πράξεις χωρίς ελαφρυντικό, ο οποίος καταδικάζεται ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά την απόφαση για τη βιαία προσαγωγή του.

Ο Εμερζίδης έγκλειστος στον Κορυδαλλό, είχε αθωωθεί για τη ληστεία που είχε προηγηθεί και αφέθηκε ελεύθερος, από "λάθος συνεννόηση" των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου προφυλάκισης για την διπλή δολοφονια, και είχε εκδοθει σε βάρος του ένταλμα, με τους Αστυνομικούς να τον εντοπίζουν απο αναζητήσεις και τον συλλαμβάνουν εκτιωντας την ποινή.
Τέλος, ένοχοι κρίθηκαν άλλοι 11 κατηγορούμενοι- ως συνεργοί σε παράλληλες δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά και οκτώ ετών.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΦΕΑΑ, αναφέρει, "οφείλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τις οικογένειες των νεκρών Συναδέλφων μας, να παραβρεθούν στο χώρο του Εφετείου (24/10-09.00) ώστε με τη σεμνή παρουσία μας να στείλουμε ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη της παραδειγματικής τιμωρίας των δολοφόνων" ενώ αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε στον " αγώνας που δίνουν οι οικογένειες των δολοφονημένων Αστυνομικών, να μην μειωθούν ούτε κατά μια ημέρα οι ποινές των ήδη καταδικασθέντων δολοφόνων των παιδιών τους, πέρα από τον τιτάνιο αγώνα να ζουν χωρίς τα παιδιά τους, αποτελεί ανάγκη δικαίωσης για την κοινωνία και την Αστυνομία". - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter