Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014
Write on Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη στο σωφρονιστικό κατάστημα από τη μεταγωγή, μέχρι το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιιλι Καρέλι.
Το βίντεο που δημοσιεύει αποκλειστικά η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, προέρχεται από τις περίπου 20 ώρες υλικό που έχουν καταγράψει τέσσερις κάμερες από τέσσερα διαφορετικά σημεία της φυλακής: τον προαύλιο χώρο της φυλακής, όπου φτάνει το τζιπ της αστυνομίας που μεταφέρει τον Καρέλι από το Α.Τ. Ιτέας, την κεντρική είσοδο των φυλακών, τον διάδρομο ακριβώς έξω από το κελί-ψυγείο, όπου οι σωφρονιστικοί ομολόγησαν ότι ξυλοκόπησαν τον Ιλία Καρέλι και τέλος από το κελί, στο οποίο μεταφέρθηκε και κατέληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στις 9 Απριλίου 2014 ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επέβη στο Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ, και εν συνεχεία στο Αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ, στη Φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, απ' όπου και παρακολούθησε τις αεροναυτικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου, στο πλαίσιο των ασκήσεων ''ΛΑΙΛΑΨ 14'', ''ΟΡΜΗ 1/14'' και ''ΑΙΓΙΑΛΟΣ 1/14''.

Αεροναυτικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου, στο πλαίσιο των ασκήσεων ΛΑΙΛΑΨ 14, ΟΡΜΗ 1/14 και ΑΙΓΙΑΛΟΣ 1/14!

Αεροναυτικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου, στο πλαίσιο των ασκήσεων ΛΑΙΛΑΨ 14, ΟΡΜΗ 1/14 και ΑΙΓΙΑΛΟΣ 1/14!

Κατά τη διάρκεια της ασκήσεως δόθηκε η ευκαιρία για συνομιλία με προσωπικό πλοίων, παροχή κατευθύνσεων και ανταλλαγή ευχών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, συνέδριο με θέμα "Present and Future of Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS) in Europe", το οποίο διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν ήταν οι εξής:

Use of RPAS in frame of Common Security Defense Policy (CSDP)
Tactical and Operational level discussions on use of RPAS
Integration of RPAS in Single European Sky (SES)
Third party liability and relevant legal matters
Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Δριτσάκος.

Εδώ μπορείτε να δείτε την ομιλία του κ. Υπαρχηγού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Την Κυριακή 6 Απριλίου με αφορμή την εκδήλωση σε όλη την Ελλάδα του Let's do it Greece η ΛΕΦΕΔ Χίου μαζί με τις εθελοντικές ομάδες Όμικρον,Ιωνίας,Καλλιμασιάς, Αγιασμάτων μαθητές του Γυμνασίου Βροντάδου καθώς και μεμονωμένους εθελοντές πραγματοποίησαν καθαρισμό και αραίωση στο άλσος του παιδικού χωριό της " Κιβωτού του Κόσμου" στο Αίπος.

Τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Χίου συμμετείχαν στην εθελοντική αυτή πρωτοβουλία.

Εθελοντισμός και προσφορά από τους Εφέδρους, με αφορμή την εκδήλωση σε όλη την Ελλάδα του Let's do it Greece!

Η συγκεκριμένη δράση ήταν το δεύτερο μέρος μετά το πρώτο καθαρισμό που είχε γίνει πριν μερικές εβδομάδες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter