Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014
Write on Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρχισε η ενημέρωση των συγγενών αγνοουμένων της Μοίρας 181 ΜΠΠ, που διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής όταν εγκλωβίστηκε στο Συγχαρί, με αποτέλεσμα να απολέσει 38 αξιωματικούς και άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερας «Φιλελεύθερος», στο στάδιο της ταυτοποίησης βρίσκονται 20 αξιωματικοί και άνδρες της Μοίρας, καθώς και άλλα τέσσερα άτομα τα οποία δεν σχετίζονται με τη Μοίρα. Βρέθηκαν σε δύο διαφορετικούς τάφους.

Μερικοί από τους ανευρεθέντες βρέθηκαν δεμένοι με τα χέρια πίσω, κάτι το οποίο παραπέμπει στην πιθανότητα τα άτομα αυτά να συνελήφθησαν ύστερα από τη μάχη και να εκτελέστηκαν, για να θαφτούν στη συνέχεια σε ομαδικό τάφο. Το ότι ήταν δεμένα τα χέρια τους, προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στάση και τις ενδείξεις που βρέθηκαν κατά την εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον τάφο βρέθηκαν και κουβέρτες, κάτι το οποίο δημιουργεί υπόνοιες, ότι κάποιοι λόγω της κατάστασης τους τοποθετήθηκαν στις κουβέρτες για να μεταφερθούν και να πεταχτούν στο λάκκο που ανοίχτηκε σε μικρή απόσταση από τον δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ανάμεσα στους νεκρούς που έχουν ταυτοποιηθεί, δεν περιλαμβάνεται ο διοικητής της Μοίρας, Στυλιανός Καλμπουρτζής.

Η Μοίρα διαλύθηκε στις 23 Ιουλίου 1974 στην προσπάθεια διαφυγής της. Εντοπίστηκε από την τουρκική αεροπορία και δέχτηκε επίθεση. Τα οχήματα της Μοίρας δέχτηκαν καταιγιστικά πυρά από Τούρκους εισβολείς που είχαν καλυφθεί στα γύρω υψώματα, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να υποστούν σοβαρές ζημιές και να ακινητοποιηθούν. Ορισμένα τινάχτηκαν στον αέρα όταν εβλήθησαν από όλμους.

Μια μέρα προηγουμένως, και ενώ ίσχυε κατάπαυση του πυρός, οι Τούρκοι προέλασαν στην περιοχή όπου αμυνόταν το 361 Τάγμα Πεζικού με αποτέλεσμα αυτό να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του, οπόταν τουρκικό τάγμα πεζικού και Τουρκοκύπριοι καταδρομείς κατέλαβαν το ύψωμα Αλωνάγρα απειλώντας με αποκοπή το δρόμο Συγχαρί - Μπέλλα Πάις. Ο διοικητής ζήτησε έγκριση να εγκαταλείψει τη θέση του αλλά η απάντηση ήταν αρνητική, οπόταν την επομένη επήλθε η καταστροφή. Ερώτημα παραμένει πού βρίσκονται θαμμένοι οι υπόλοιποι αξιωματικοί και άνδρες της 181ΜΠΠ. ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H θυσία του Ήρωα Στυλιανού Καλμπουρτζή και των παιδιών του - Ου καταισχύνω όπλα τα ιερά (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία φιλοξένησε το ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη, ο οποίος παρουσίασε διάλεξη με θέμα «Η Δύναμη της Θέλησης», ενώ ακολούθως ζωγράφισε ζωντανά και έδειξε πρόσφατα έργα του στο προσωπικό της Ταξιαρχίας.

Η παρουσίασή του κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και προκάλεσε συναίσθημα συγκίνησης, αισιοδοξίας, χαράς και αυτοπεποίθησης εξυψώνοντας περαιτέρω το ηθικό του προσωπικού.

2 triantafyllos

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης είναι τακτικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών με το στόμα και το πόδι V.D.M.F.K. που εδρεύει στο Λιχνεστάιν. Γεννημένος με σοβαρή αναπηρία, άρχισε από μικρός να ζωγραφίζει με το στόμα και κατάφερε να καταξιωθεί συμμετέχοντας με έργα του σε εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Με μια είδηση έκπληξη έκλεισε σήμερα την " ΠΥΞΙΔΑ " ο Κώστας Συλιγάρδος.

Στο τέλος της Ραδιοφωνικής του Εκπομπής στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη στις 10:00 το πρωί, θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει τον Ηρακλειώτη Σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη. Τον πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που συγκίνησε και ξεσήκωσε τους Ηρακλειώτες ανήμερα του Αγίου Μηνά.

Όπως μάθαμε οι πόρτες του Ράδιο Κρήτη, θα είναι ανοιχτές για όσους πολίτες θελήσουν να τον συναντήσουν από κοντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σμηναγός Ανδρουλάκης, ο οποίος ανήμερα του Αγίου Μηνά καθήλωσε τους Ηρακλειώτες με την επίδειξη του F-16 και με την μαντινάδα του, αναμένεται την Πέμπτη, εκτός απροόπτου, να πραγματοποιήσει επισκέψεις και σε σχολεία του Ηρακλείου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Από την Κυριακή 16 έως και τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε την Διοίκηση Μαχητικών Αεροσκαφών και Αεράμυνας της τουρκικής Αεροπορίας, στο Εσκισεχίρ, ως επίσημος προσκεκλημένος του Τούρκου Διοικητή, Πτεράρχου Abidin Unal, στο πλαίσιο υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης 2014.

1 2014-11-19 ata turkia 01

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Α/ΤΑ ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της τουρκικής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ομόλογό του, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ακολούθως, ξεναγήθηκε στην Αεροπορική Βάση του Εσκισεχίρ και επισκέφθηκε την 112η Μοίρα, με αεροσκάφη F-4.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter