Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014
Write on Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 21 Νοε 2014 η πρώτη Φάση του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών των οπλιτών της 2014Β΄ ΕΣΣΟ που οργανώνει η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών υπό την διεύθυνση της Διοίκησης Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς.

Αποστολή της πρώτης Φάσης του Σχολείου είναι o έλεγχος της ψυχικής δύναμης και η βελτίωση της φυσικής και σωματικής κατάστασης των υποψηφίων ΟΥΚ.

Αποστολή της πρώτης Φάσης του Σχολείου είναι o έλεγχος της ψυχικής δύναμης και η βελτίωση της φυσικής και σωματικής κατάστασης των υποψηφίων ΟΥΚ.

Αποστολή της πρώτης Φάσης του Σχολείου είναι o έλεγχος της ψυχικής δύναμης και η βελτίωση της φυσικής και σωματικής κατάστασης των υποψηφίων ΟΥΚ.

Η πρώτη Φάση της εκπαίδευσης, που άρχισε την 02 Οκτ 2014, ολοκληρώθηκε με την «εβδομάδα εντατικής εκπαίδευσης».

Η πρώτη Φάση της εκπαίδευσης, που άρχισε την 02 Οκτ 2014, ολοκληρώθηκε με την «εβδομάδα εντατικής εκπαίδευσης», η οποία, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε ειδική εκπαίδευση καταδρομών, καθώς και αντικείμενα διαβίωσης – επιβίωσης στη θάλασσα.

Η πρώτη Φάση της εκπαίδευσης, που άρχισε την 02 Οκτ 2014, ολοκληρώθηκε με την «εβδομάδα εντατικής εκπαίδευσης».

Η πρώτη Φάση της εκπαίδευσης, που άρχισε την 02 Οκτ 2014, ολοκληρώθηκε με την «εβδομάδα εντατικής εκπαίδευσης».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την καθιέρωση μικτών περιπολιών στην παραμεθόριο, δηλαδή στις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες απ' τα Γιάννενα ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, προκειμένου, να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους των χωριών.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι όταν ξεκινήσουν οι περιπολούσες ομάδες το έργο τους θα... βρουν κατοίκους στα παραμεθόρια χωριά ή αυτά θα έχουν μετατραπεί σε οικισμούς - «φαντάσματα»! Κι αυτό γιατί οι μέθοδοι τρομοκράτησης των λίγων κυρίως ηλικιωμένων ακριτών που εφαρμόζουν οι γείτονες Αλβανοί, έχουν ενταθεί τελευταία και τους ωθούν στο να εγκαταλείψουν τις «Θερμοπύλες» που φρουρούν μέχρι σήμερα, αφού νιώθουν τελείως απροστάτευτοι.
Τα περισσότερα στρατιωτικά φυλάκια της ευρύτερης περιοχής του Πωγωνίου που «ακουμπάει» στα σύνορα έχουν κλείσει, οι συνοριακοί σταθμοί αποδεκατίστηκαν, οπότε οι Αλβανοί εισβάλουν ανενόχλητοι στην Ήπειρο, επιτίθενται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, βάζουν φωτιές, προκαλούν ζημιές, μπαίνουν σε σπίτια και τα αδειάζουν.
Αυτό ακριβώς συνέβη μόλις προχθές το βράδυ στο χωριό Ορεινό Πωγωνίου, όπου έβαλαν φωτιά στον στάβλο της μοναδικής πια κατοίκου του, κτηνοτρόφου στο επάγγελμα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και την απόγνωση της ίδιας.
Ανάλογα περιστατικά βέβαια είναι συχνά στην πολύπαθη αυτή περιοχή...

Εμπρησμός στο Ορεινό
Το Ορεινό είναι ένα χωριό κυριολεκτικά πάνω στην οριογραμμή Ελλάδας – Αλβανίας. Σήμερα ζει σ' αυτό μία μόνο γυναίκα, η Σοφία Δημητρίου – Βαλερά, φυλώντας «Θερμοπύλες»!
Ασχολείται με την κτηνοτροφία, έχει ένα κοπάδι με 400 πρόβατα και, αν εγκαταλείψει και η ίδια το χωριό, αυτό θα μεταβληθεί σε «φάντασμα»!
Προχθές γι' ακόμη μια φορά εισέβαλαν στον οικισμό Αλβανοί, που πιθανολογείται ότι είναι κτηνοτρόφοι, και έβαλαν φωτιά στον στάβλο της άτυχης γυναίκας, με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη 800 μπάλες ξερό τριφύλλι που είχε για να ταΐζει τα ζώα της τον χειμώνα, με την ζημιά να υπολογίζεται περίπου στα 7.000 ευρώ! Παράλληλα, κάηκαν πέντε πρόβατα που είχαν μάλιστα νεογέννητα αρνιά. Αποζημίωση δεν δικαιούται, αφού δεν είχε... ασφαλίσει το τριφύλλι και τα ζώα της.
Αν μάλιστα δεν είχε σπεύσει έγκαιρα η Πυροσβεστική, θα είχε καεί και ο παρακείμενο στάβλος, γεγονός που ίσως οδηγούσε σε επέκταση της φωτιάς και στο υπόλοιπο χωριό!

Ανησυχούν οι κάτοικοι
Οι κάτοικοι χωριών της γύρω περιοχής αλλά και από το Δελβινάκι που έσπευσαν προχθές στο Ορεινό να δουν τι γίνεται, μιλώντας στον «Π.Λ.» εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα περιστατικά αυτά που τελευταία έχουν πυκνώσει.
Όπως τόνισε ο Κώστας Μυριούνης, Προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Δελβινακίου, που έφτασε απ' τους πρώτους στον τόπο του εμπρησμού, «η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Οι κάτοικοι της μεθορίου δεν νιώθουν ασφαλείς ούτε μέσα στα σπίτια τους. Η Πολιτεία κάτι πρέπει να κάνει το γρηγορότερο δυνατό».

Τρεις «εισβολές»!...
Η συγκεκριμένη ήταν η τρίτη εισβολή Αλβανών στο μεθοριακό αυτό χωριό του Πωγωνίου που προσπαθούν να «κατακτήσουν με το... έτσι θέλω.
Τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε μία ακόμη επιδρομή και άναψαν ξανά φωτιές σε αποθήκες, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν μεγάλες ζημιές, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2012 άγνωστοι έβαλαν πάλι φωτιά στο στάβλο της Σοφίας Βαλερά καίγοντας τότε 500 μπάλες ξηρού χόρτου που είχε αποθηκεύσει σ' αυτόν.

Θέλουν και τα βουνά!
Στο μεταξύ, πλην των χωριών, έχουν αποθρασυνθεί τελευταία και οι Αλβανοί κτηνοτρόφοι, οι οποίοι... οικειοποιούνται τα ελληνικά βουνά, προκειμένου να βόσκουν σ' αυτά τα κοπάδια τους! Πρώτα έφτασαν στο βουνό «Μπόζοβο» στους ακριτικούς Ποντικάτες Πωγωνίου (πολύ κοντά στο Ορεινό), όπου άρχισαν να βόσκουν τα ζώα τους με το «έτσι θέλω»!
Το τελευταίο διάστημα τα κατέβασαν στις «Κορύτες», ακριβώς πάνω απ' το χωριό, όπου τα ποτίζουν ανενόχλητοι και, αν δεν τους βάλει κανείς «φρένο», σύντομα θα τα βάλουν και μέσα στους Ποντικάτες!
Η εισβολή αυτή των αλβανικών κοπαδιών έχει αναγκάσει ως τώρα πέντε με έξι ντόπιους κτηνοτρόφους του οροπεδίου να εγκαταλείψουν τους βοσκοτόπους τους και να κατεβάσουν τα κοπάδια στον κάμπο των Ποντικατών. Νίκη αυτή για τους Αλβανούς, οι οποίοι κάτι παρόμοιο θέλουν να πετύχουν και στο Ορεινό.

Μπαράζ κλοπών...
Πλην των εισβολών και των εμπρησμών, συχνές είναι και οι κλοπές στα μισοέρημα χωριά του Πωγωνίου.
Πρόσφατα, στο χωριά Τεριάχι, Αλβανοί μπήκαν μέρα – μεσημέρι στο σπίτι του Αντιδημάρχου Νικόλαου Γαλίτση ενώ αυτός απουσίαζε και άρπαξαν χρυσαφικά και οικογενειακά κειμήλια, συναισθηματικής αξίας κυρίως. Το περιστατικό αυτό ήταν αρκετό για να ενσπείρει τον φόνο στους 2 – 3 υπερήλικες κατοίκους του χωριού που τρέμουν για τη ζωή και την ασφάλειά τους.
Πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε μία κλοπή ακόμα στο χωριό Ζάβροχο, όπου επιτήδειοι μπήκαν σε σπίτι και έκλεψαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν, ακόμα κι ένα κινητό τηλέφωνο!

Ανεπαρκής φύλαξη...
Η περιφρούρηση της παραμεθορίου Ηπείρου και η προστασία των λιγοστών πια κατοίκων της είναι ανεπαρκής, γι' αυτό και οι Αλβανοί αλωνίζουν. Τα στρατιωτικά φυλάκια του Ορεινού και του Αργυροχωρίου έκλεισαν εδώ και καιρό κι έμεινε μόνο το φυλάκιο Δρυμάδων με ελάχιστους στρατιώτες να υπηρετούν σ' αυτό. Υπάρχει φυσικά και εκείνο της Κακαβιάς.
Την τύχη των φυλακίων ακολούθησαν πιο πρόσφατα οι σταθμοί Συνοριοφυλάκων.
Κάποτε υπήρχαν τέτοιοι στην Αγία Μαρίνα, στην Πωγωνιανή, την Καστανή, το Κεφαλόβρυσο. Έχουν κλείσει όλοι και απομένει μόνο το τμήμα Δελβινακίου στο οποίο απέμειναν περί τους 20 φύλακες, που φυσικά δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου.

«Ας παραχωρήσουμε...»
Απογοητευμένοι για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους κάτοικοι του Πωγωνίου μιλώντας στον «Π.Λ.» λέμε με πίκρα: «Αφού οι Αλβανοί προχωρούν στο ελληνικό έδαφος και σκοπεύουν να καταλάβουν το Πωγώνι, ας... μεταφέρουμε τα σύνορα κι ας τους δώσουμε τον τόπο μας, αφού είμαστε ανίκανοι πια να τον προστατεύσουμε»!
Αν συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία της Πολιτείας κι αν δεν επισπευσθούν τα μέτρα προστασίας της ακριτικής Ηπείρου, τελικά τα Ελληνοαλβανικά σύνορα θα φτάσουν στο... Καλπάκι! - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, και τη στρατιωτική ηγεσία για την επιχειρησιακή δομή, τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και για τις τρέχουσες εξελίξεις. Στην ενημέρωση παρέστη επίσης η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.
Πριν από την ενημέρωση, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

"Είχαμε σήμερα τη χαρά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο εγώ, όσο και η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Φώφη Γεννηματά –η απουσία του Υφυπουργού κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου εξηγείται από ένα δυσάρεστο συμβάν στην οικογένειά του- να υποδεχθούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς τον κ. Φώτη Κουβέλη", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός και σημείωσε: "Κατ' αρχήν έθεσα στον κ. Κουβέλη, κατά τη συνάντησή μας, τις απόψεις μου για τις πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες εφαρμόζουμε εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια υπήρξε πλήρης ενημέρωση του κ. Προέδρου από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Νομίζω ότι δώσαμε στον Πρόεδρο και στα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς πλήρη εικόνα, αφενός για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, αφετέρου των μέσων τα οποία διατίθενται για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό καθήκον της προστασίας του εδαφικού χώρου, της εδαφικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας της Πατρίδας μας".

2 kouvelis

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε: "Ήταν πράγματι εξαιρετικά συστηματική και ενδελεχής η ενημέρωση που είχα από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον Υπουργό, από την Αναπληρώτρια Υπουργό, σε σχέση με το επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Ένα υψηλό επίπεδο αντίστοιχο του υψηλού καθήκοντος που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Ιδιαίτερα σήμερα, η αμέριστη συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι υποχρέωση προς τις Ένοπλες Δυνάμεις προς το εθνικό συμφέρον, προς τη χώρα μας.
Αντιμετωπίζει η χώρα μας προκλήσεις, προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, ταράσσουν την περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας οφείλουν να βρίσκονται στην αναγκαία εγρήγορση. Και βρίσκονται.
Είμαι βέβαιος, όμως, ότι η ειρηνική διευθέτηση, η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου είναι εκείνη που μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία των οποιωνδήποτε αρνητικών εξελίξεων".

Ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: "Σε κάθε περίπτωση, η Πατρίδα μας υπερασπίζεται τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα με αποφασιστικό παράγοντα τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες, επαναλαμβάνω, θέλουν τη στήριξη όλων μας. Θέλουν οικονομική στήριξη, θέλουν στήριξη του έμψυχου υλικού, του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Βεβαίως, η χώρα διέρχεται μια περίοδο κρίσης, αναμφισβήτητα τα οικονομικά της πατρίδας ετεροκαθορίζονται αρνητικά από την οικονομική κατάσταση αλλά είναι ζήτημα προτεραιότητας η στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων εκείνων, ανδρών και γυναικών, που τις υπηρετούν.
Σε ό,τι μας αφορά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στο μέτρο των δικών μας δυνάμεων και δυνατοτήτων στηρίζουμε σταθερά και αταλάντευτα τις Ένοπλες Δυνάμεις".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Μπορεί τα Α-7 Corsair να έχουν περάσει πλέον στην ιστορία, ωστόσο οι φίλοι του Κουρσάρου μας υπενθυμίζουν την θρυλική πορεία των αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία.

Ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου μέσα από τα social media παρουσιάζει ένα δείγμα των ικανοτήτων των βομβαρδιστικών, τα οποία εφάρμοσαν πιστά το ρητό: Πέτα Χαμηλά - Χτύπα Σκληρά!

Δείτε το:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γράφει ο: Γιώργος Λαμπράκης

Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα, με φόντο την εν κρυπτώ αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης του Χάινς Ρίχτερ, παρά τις αντιδράσεις πανεπιστημιακών, τοπικών φορέων και πολιτών του νησιού σε σχέση με τους ισχυρισμούς του Γερμανού ιστορικού αναφορικά με τη Μάχη της Κρήτης και την αντίσταση του κρητικού λαού.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα οι αντιδράσεις αυτές αναμένεται να έχουν τη μορφή ντόμινο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα φτάσει στη Βουλή (Δείτε ΕΔΩ), ενώ φορείς της αυτοδιοίκησης, σύλλογοι και ενώσεις αναμένεται να αποδοκιμάσουν επίσημα τις ενέργειες μερίδας ακαδημαϊκών παραγόντων που εξέθεσαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το έφεραν απέναντι στη ίδια την κοινωνία. Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο διακύβευμα αυτής της υπόθεσης, πέρα από τα όσα πρεσβεύει ο Γερμανός καθηγητής μέσα από το βιβλίο του. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ένα ίδρυμα απόλυτα ταυτισμένο με την τοπική κοινωνία του νησιού η οποία με τη σειρά της το θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της, κινδυνεύει να στιγματιστεί ως ένα ίδρυμα που τιμά αυτούς που εξισώνουν τους ναζί εγκληματίες με τα θύματά τους και όσους αντιστάθηκαν απέναντι στις μαζικές εκτελέσεις, στα αντίποινα και στα ολοκαυτώματα!

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή πολλοί πανεπιστημιακοί ζητούσαν να μην πραγματοποιηθεί η τελετή, καθώς στο μεταξύ είχαν πληροφορηθεί για τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν αλλά και για την επιστολή διαμαρτυρίας του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη ο οποίος έγκαιρα είχε θέσει τους προβληματισμούς του στον Πρύτανη του ιδρύματος κ. Ευριπίδη Στεφάνου.

"Δεν μπορεί να αναγορευτεί ως Διδάκτορας του Πανεπιστημίου ένας Γερμανός ιστορικός που όχι μόνο αμφισβητεί, αλλά και υβρίζει τον αγώνα των Κρητών και των συμμάχων κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης", έλεγαν χαρακτηριστικά οι ακαδημαϊκοί χωρίς να μπορέσουν να αποτρέψουν - τελικά - το ολίσθημα!

Ζητούνται απαντήσεις

Κάτω από το βάρος αυτών των εξελίξεων, η (καθυστερημένη) απάντηση των πρυτανικών αρχών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όλες οι πλευρές θέλουν να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Κυρίως όμως η τοπική κοινωνία. Έτσι λοιπόν, η Πρυτανεία οφείλει να απαντήσει στα εξής ερωτήματα, όπως τα θέτουν οι φορείς:

-Ποιοι και γιατί επέμεναν να τιμηθεί ο Χάινς Ρίχτερ και να αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών χωρίς να δώσουν σημασία στις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί εδώ και τρία χρόνια;

-Υπήρχε γραπτή εισήγηση στα μέλη της ΓΣ του Τμήματος όταν κλήθηκαν να λάβουν την σχετική απόφαση, ή η σχετική εισήγηση έγινε προφορικώς, όπως υποστηρίζει μερίδα των καθηγητών;

-Γιατί υπήρξε αυτή η εμμονή να τιμηθεί ο Γερμανός ιστορικός ακόμα και όταν πανεπιστημιακοί, φορείς και πολίτες αντέδρασαν τα τελευταία 24ωρα πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση στο Ρέθυμνο, η οποία και τελικά δεν πραγματοποιήθηκε;

-Πως εξηγείται το γεγονός ότι οι πόρτες του -υπό κατάληψη- Πανεπιστημίου Κρήτης άνοιξαν μόνο και μόνο για την μικρή ομάδα καθηγητών και τον Χάινς Ρίχτερ προκειμένου να γίνει άρον άρον η τελετή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί καθηγητές το πληροφορήθηκαν αργότερα;

-Η τιμή στον Γερμανό καθηγητή, σημαίνει πως το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποδέχεται τα όσα αναφέρει ο Χάινς Ρίχτερ στο βιβλίο του; Θεωρεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης "κτηνώδη" και "βρώμικη" την αντίσταση των κρητικών και "ιπποτική και δίκαιη" τη μάχη από την πλευρά των αλεξιπτωτιστών;

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα κρίσιμα ζητήματα που τίθενται και που πρέπει να ξεκαθαριστούν άμεσα, ώστε να μην διαρραγεί η σχέση του Πανεπιστημίου Κρήτης με την τοπική κοινωνία, καθώς αυτό θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Για όλους.

Ιστορικός αναθεωρητισμός ή δικαίωμα στη μνήμη;

Με αφορμή τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Αριστομένης Συγγελάκης ανέφερε τα εξής:

"Ο κ. Ρίχτερ προσβάλλει την Αντίσταση και τη Θυσία του κρητικού λαού. Ο λαϊκός ξεσηκωμός, η απαράμιλλη γενναιότητα και η γενναιοψυχία των Κρητικών, που τίμησαν και έθαψαν τους νεκρούς και περιέθαλψαν τους τραυματίες εισβολείς της Βέρμαχτ δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ούτε,άλλωστε, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξε το Γ´Ράιχ στην Ελλάδα. Ας μη ματαιοπονούν: Η κάθαρση από την ανείπωτη τραγωδία της Γερμανικής Κατοχής δεν μπορεί να επέλθει ΧΩΡΙΣ Δικαιοσύνη και Αποζημίωση"!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter