Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014
Write on Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού επίσκεψη διατελεσάντων Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου κ.Χρίστου Μανωλά, οι οποίοι ενημερώθηκαν επί διαφόρων θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Στρατού Ξηράς.

Στο γεύμα που παρατέθηκε στους επίτιμους Αρχηγούς, παραβρέθηκε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι διατελέσαντες Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΕΘΑ, που παρέστησαν ήταν οι παρακάτω:

Στρατηγός κ. Ιωάννης Βερυβάκης
Στρατηγός κ. Δημήτριος Σκαρβέλης
Στρατηγός κ. Ευστάθιος Καπραβέλος
Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Βούλγαρης
Στρατηγός κ. Μανούσος Παραγιουδάκης
Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης
Στρατηγός κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος
Στρατηγός κ. Παναγιώτης Χαρβάλας
Στρατηγός κ. Νικόλαος Ντούβας
Στρατηγός κ. Δημήτριος Βούλγαρης
Στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος
Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Γκίνης
Στρατηγός κ. Αθανάσιος Τσέλιος

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Προσγειώθηκε στη βάση της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη Μεγάρων το ενδέκατο στη σειρά, από τα 20 συνολικώς, νέα, υπερσύγχρονα, μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90 του Στρατού Ξηράς, ενώ συμφώνως με το ισχύον πρόγραμμα παραδόσεων το πρώτο ελικόπτερο του τύπου απολύτως εξειδικευμένο για χρήση από τις Ειδικές Δυνάμεις θα είναι το δωδέκατο στη σειρά και αναμένεται τον προσεχή Ιανουάριο του 2015.

2 nh9011

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Πάχη τις απογευματινές ώρες της 18ης Δεκεμβρίου και μετά τη διαδικασία αποδοχής από την Αεροπορία Στρατού,θα ενταχθεί στη δύναμη του 2ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (2ο ΤΕΑΣ).

3 nh9011

Το πρόγραμμα προβλέπει την απόκτηση 20 ελικοπτέρων ΝΗ-90, από τα οποία τα 16 είναι της μεταφορικής εκδόσεως, ενώ τα τέσσερα θα έχουν διαμόρφωση για Ειδικές Επιχειρήσεις. Παράλληλα, έχουν αποκτηθεί και τέσσερις επιπλέον «ιατρικές συλλογές» για αεροδιακομιδές τραυματιών/ασθενών (MEDEVAC) και μπορούν να αξιοποιηθούν και από τα 20 συνολικά ελικόπτερα ΝΗ-90 που θα ενταχθούν στη δύναμη της Αεροποριάς Στρατού.

4 nh9011

Σημ: Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το παρόν άρθρο είναι του γνωστού λάτρη της Αεροπορίας Στρατού Δημήτρη Σαμπάνη, ο οποίος με τον φωτογραφικό του φακό μας μεταφέρει πολύτιμα στοιχεία και μοναδικά ντοκουμέντα για την Αεροπορία Στρατού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter