Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 10:13

Πολεμικό Ναυτικό – Αισιοδοξία για το μέλλον με άριστη διαχείριση της κρίσης

Τα αποτελέσματα από την άριστη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στο Πολεμικό Ναυτικό είναι ορατά τόσο στην πρόοδο των δύο ναυπηγικών προγραμμάτων, όσο και στην υψηλότερη των προβλεπόμενων ορίων διαθεσιμότητα των κύριων μονάδων κρούσης. Τα αποτελέσματα από την άριστη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στο Πολεμικό Ναυτικό είναι ορατά τόσο στην πρόοδο των δύο ναυπηγικών προγραμμάτων, όσο και στην υψηλότερη των προβλεπόμενων ορίων διαθεσιμότητα των κύριων μονάδων κρούσης.

Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται σε αποκλειστικότητα η άριστη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από το Πολεμικό Ναυτικό με έμπνευση, μέθοδο και αποτελεσματικότητα, παρέχοντας αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Στα μέσα Φεβρουαρίου 2014 υψώθηκε η ελληνική σημαία στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) ΡΙΤΣΟΣ (Ρ71) στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ΝΒΕΕ), ενώ αναμενόταν να ακολουθήσουν οι δοκιμές εν πλω μετά από την επίλυση ορισμένων τυπικών θεμάτων.

Είχε προηγηθεί η καθέλκυση του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S122) Τύπου 214 στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΕΝΑΕ) του Σκαραμαγκά, ενώ απέπλευσε για δοκιμές στις 16 Φεβρουαρίου. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν επίσημες τελετές, με απόφαση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα αποτελέσματα από την άριστη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στο Πολεμικό Ναυτικό είναι ορατά τόσο στην πρόοδο των δύο ναυπηγικών προγραμμάτων, όσο και στην υψηλότερη των προβλεπόμενων ορίων διαθεσιμότητα των κύριων μονάδων κρούσης. Μεταξύ 16 και 20 Φεβρουαρίου 2015 εκτελέσθηκε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου, με την πραγματοποίηση των τεχνικών ασκήσεων «Αστραπή 1/15» της Διοίκησης Φρεγατών (ΔΦΓ), «Ορμή 2/15» της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), «Αιγιαλός 1/15» της Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ), «Βροντή 1/15» της Διοίκησης Πλοίων Επιτηρήσεως (ΔΠΕ) και «Αναπνευστήρ 1/15» της Διοίκησης Υποβρυχίων (ΔΥ). Στην τελευταία συμμετείχαν για πρώτη φορά τα ΠΙΠΙΝΟΣ (S121) Τύπου 214 και ΩΚΕΑΝΟΣ (S118) Τύπου 209/1200 μετά τον εκσυγχρονισμό του, στο πλαίσιο των δοκιμών τους εν πλω. Με αυτοπεποίθηση για το μέλλον το ΠΝ επιχειρεί «φυγή προς τα εμπρός», αντί να ομφαλοσκοπεί περί της υφιστάμενης ύφεσης.

Λεπτομέρειες για τις μεθόδους και τις προσεγγίσεις διαχείρισης της κρίσης από το ΠΝ, στο τεύχος Μαρτίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter