Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 22 Απριλίου 2014
Write on Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια, επαναφέρει η Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του defenceline.gr! Πρόκειται για την άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ, η οποία μετά από πολλά χρόνια σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο και περιλαμβάνει εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρομαχικά!

Η Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο της ρεαλιστικής εκπαίδευσης του προσωπικού της σχεδιάζει την άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 για τα μέσα του καλοκαιριού στο Πεδίο Βολής Κρανέας, στο σημαντικότερο ουσιαστικά γεγονός μετά την επιτυχημένη πραγματοποίηση της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2014 για τη φετινή χρονιά (Δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ).

Στην άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 προβλέπεται η εκτέλεση βολών από το σύνολο των αεροσκαφών της ΠΑ, τόσο με κατευθυνόμενα όπλα αέρος – εδάφους όσο και με βόμβες γενικής χρήσεως.

Στην άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 προβλέπεται η εκτέλεση βολών από το σύνολο των αεροσκαφών της ΠΑ, τόσο με κατευθυνόμενα όπλα αέρος – εδάφους όσο και με βόμβες γενικής χρήσεως. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η άσκηση αυτή να αποτελέσει και το κύκνειο άσμα των βομβαρδιστικών αεροσκαφών A-7E/TA-7C Corsair της 336 Μοίρας, τα οποία όπως σας είχε αποκλειστικά αναφέρει το defenceline.gr θα αποσυρθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).

Η άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από χρόνια!

Η άσκηση με την κωδική ονομασία ΚΑΜΠΕΡΟΣ ήταν για χρόνια μια από τις σημαντικότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΠΑ, ενώ συγκέντρωνε και το ενδιαφέρον του -τότε- ειδικού τύπου καθώς υπήρχε η μοναδική δυνατότητα να καταγραφεί η αποτρεπτική ισχύς της Πολεμικής Αεροπορίας. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο από ασκήσεις προηγουμένων ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΑ σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους να καταγράψουν την συγκεκριμένη άσκηση που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, διοργανώνοντας Media Day, στα πρότυπα της επιτυχημένης αντίστοιχης εκδήλωσης του φετινού ΗΝΙΟΧΟΥ!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ για τον εορτασμό του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου, την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014.
Ο επίσημος εορτασμός θα γίνει στην Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter