Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 10:13

Οι Εθνοφύλακες της Κύπρου δεν παραδίδουν τα Όπλα - Οργισμένη επιστολή στο Α/ΓΕΕΦ

Οι Εθνοφύλακες οφείλουν να σας ενημερώσουν ότι τα ιερά όπλα, που τους ενεμπιστεύθη η Πατρίδα, δεν παραδίδονται. Με αυτά θα επιτελέσουμε το Χρέος μας προς την Πατρίδα. Με αυτά θα υπερασπισθούμε την Τιμή μας, τους Βωμούς και τις Εστίες μας! Οι Εθνοφύλακες οφείλουν να σας ενημερώσουν ότι τα ιερά όπλα, που τους ενεμπιστεύθη η Πατρίδα, δεν παραδίδονται. Με αυτά θα επιτελέσουμε το Χρέος μας προς την Πατρίδα. Με αυτά θα υπερασπισθούμε την Τιμή μας, τους Βωμούς και τις Εστίες μας!

Επιστολή προς τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς απέστειλε ο Σύνδεσμος Εθνοφυλάκων "Ακρίτες", με αφορμή την αδιανόητη απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη να αφαιρέσει τους επικρουστήρες από τα G3 που διατηρούν στις οικίες τους οι Έφεδροι! (Δείτε ΕΔΩ)

Στην επιστολή αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:
Κύριε Αρχηγέ
Η από μακρού χρόνου δρομολογηθείσα διάλυση της Εθνικής Φρουράς και ο εκμηδενισμός της μαχητικής της αξίας λαμβάνει νέα διάσταση μετά την πρωτοφανή απόφαση του Υπουργού Άμυνας να αφαιρέσει τους επικρουστήρες από τα ατομικά όπλα των Εφέδρων και Εθνοφυλάκων. Η απόφαση, μάλιστα, ως φημολογείται, ελήφθη κατόπιν εισήγησης του ΓΕΕΦ.
Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των πράξεων βίας (που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία με τη χρήση των ατομικών όπλων των Εφέδρων) κατ΄ουσία καταργείται η Εφεδρεία ως παράγοντας μαχητικής ισχύος και κατ΄επέκταση καταργείται όλο το οικοδόμημα της Ε.Φ. το οποίο στηρίζεται στην Εφεδρεία.
Η δικαιολογία ότι η υπό αφαίρεση επικρουστήρες θα δίδονται στους Εφέδρους κατά τη διάρκεια ασκήσεων ή σε περίπτωση ανάγκης, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, καθ΄ όσον η τραγική εμπειρία του 1974, κατέδειξε ότι σε συνθήκες πολέμου, εάν ο έφεδρος δεν προσέρχεται ήδη έτοιμος και πλήρως εξοπλισμένος, η επιστράτευση αποτυγχάνει και εξελίσσεται σε παρωδία. Αυτό ήταν, εξάλλου, και το σκεφτικό που χορηγήθηκαν και όπλα στην Εφεδρεία αρχές της δεκαετίας του 1990. Άλλως ο εχθρός δεν θα μας παράσχει την ευκαιρία να συγκροτήσουμε, υπό συνθήκες επιχειρήσεων, αξιόμαχες μονάδες.
Εξοργίζει η δικαιολογία ότι δι΄ αυτού του τρόπου αντιμετωπίζονται τα εγκλήματα που διαπράττονται με τα ατομικά όπλα των Εφέδρων. Πολύ περισσότερα εγκλήματα διαπράττονται με τα κυνηγετικά όπλα. Όμως αυτά δεν αφαιρούνται. Απλώς το Υπουργείο Άμυνας με τη σύμφωνη, δυστυχώς, γνώμη του επιτελείου σας ή και την παρότρυνση αυτού, επιδιώκει να εξουδετερώσει την Εφεδρεία ως υπολογίσιμο παράγοντα εθνικής ισχύος, στα πλαίσια της δρομολογούμενης νόθας λύσης, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αναγνώριση των κατοχικών τετελεσμένων.
Οι Εθνοφύλακες οφείλουν να σας ενημερώσουν ότι τα ιερά όπλα, που τους ενεμπιστεύθη η Πατρίδα, δεν παραδίδονται. Με αυτά θα επιτελέσουμε το Χρέος μας προς την Πατρίδα. Με αυτά θα υπερασπισθούμε την Τιμή μας, τους Βωμούς και τις Εστίες μας.

Δήμος Σκεμπετζής
Πρόεδρος
Για Σύνδεσμο Εθνοφυλάκων "Ακρίτες"

Το defenceline.gr από την πρώτη στιγμή έχει καταθέσει την δική του άποψη για το θέμα που προέκυψε στη Κύπρο και το οποίο όπως είναι φυσικό εγείρει πολλά ερωτηματικά για τους πραγματικούς λόγους της παράλογης αυτής απόφασης... (Δείτε ΕΔΩ)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 10:24