Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014
Write on Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Μια ... πειραγμένη φωτογραφία ενός τουρκικού F-4E σαρώνει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο! Πρόκειται για ένα τουρκικό Phantom, το οποίο ο εμπνευστής της πλάκας το παρουσιάζει ... λυπημένο και "δαρμένο" μετά από μια συνάντηση με ελληνικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο!

1turk

Με τον τίτλο, ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ, το τουρκικό αεροσκάφος - το οποίο φέρει στον αριστερό αεραγωγό και την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ - παρουσιάζεται με μια πιο ... καλλιτεχνική ματιά, αν και ο εμπνευστής του ήταν σίγουρα επηρεασμένος από την αεροπορική πραγματικότητα πάνω από το Αιγαίο. Εκεί δηλαδή όπου οι γείτονες τρώνε πολύ "ξύλο"...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών των χωρών της Ευρώπης (European Air Chiefs Conference-EURAC), που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, από 5 έως 6 Σεπτεμβρίου 2014.

Στο πλαίσιο της EURAC, οι Αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αεροπορική εκδήλωση "AIR14" της ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας που γιόρτασε τα 100 χρόνια της, τα 50 χρόνια του Patrouille Suisse και τα 25 χρόνια του PC-7 Team.

Κύρια θέματα του συνεδρίου ήταν η ακαδημαϊκή και πτητική εκπαίδευση των Ιπταμένων καθώς και το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Single European Sky".

Στο πλαίσιο της EURAC, οι Αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αεροπορική εκδήλωση "AIR14" της ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας που γιόρτασε τα 100 χρόνια της, τα 50 χρόνια του Patrouille Suisse και τα 25 χρόνια του PC-7 Team.

2014-09-08-eurak14 05

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς", με την οποία συναντήθηκε ο Αρχηγός και τη συνεχάρη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πληροφορίες που είναι σε γνώση των Αστυνομικών Αρχών και "ευαίσθητων" υπηρεσιών- από το 2008 – ανέφεραν την παρουσία ατόμων Αραβικής καταγωγής, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, οι οποίοι διαβιούν στην Ελληνική επικράτεια, με επαφές σε ακραίους μουσουλμανικούς κύκλους και Τζιχαντιστές, τα οποία βρίσκονται υπό έρευνα και αναζήτηση.

Οι πληροφορίες οι οποίες είχαν περιέλθει στις Αρχές, από πληροφοριοδότες που εκείνη την εποχή ήταν "ενεργοί", -περίοδος χρονικά προγενέστερη του θανάσιμου τραυματισμού του Αλ.Γρηγορόπουλου-, ανέφεραν την "προσπάθεια σε εξέγερση διαβιούντων στην Ελληνική επικράτεια Μουσουλμάνων, με επιδίωξη θρησκευτικό ξεσηκωμό". Τα γεγονότα ωστόσο με τα επεισόδια και τις συλλήψεις τα οποία ακολούθησαν, προκάλεσε "ανασχεδιασμό" και έθεσε "εν υπνώσει" –πρόσκαιρα- τις όποιες "προεργασίες".

Λίγους μήνες αργότερα (22 Απριλίου 2009), -κι ενώ τα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη (2008) είχαν περιοριστεί-, με "αφορμή" φαινομενική καταγγελία για "δήθεν προσβολή της θρησκευτικής πίστης", ακραίες τάσεις Μουσουλμάνων, με την "κάλυψη" οργανώσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στα "δικαιώματα των αλλοδαπών" προκάλεσαν εξέγερση αραβόφωνων, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, οι οποίοι βρέθηκαν να διαδηλώνουν (φωτό) με αλαλαγμούς, εμπρησμούς σε κάδους κι αυτοκίνητα, καταστροφές σε περιουσίες- σπασμένες τζαμαρίες και φθορές σε καταστήματα- μέχρι κάποιοι συνελήφθησαν.

"Αφορμή", έλεγχος Αστυνομικών για λαθρομετανάστες και ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, σε μουσουλμάνο, στην κατοχή του οποίου είχε εντοπισθεί συσκευασία -αποτελούμενη από αλουμινόχαρτο, μέσα στο οποίο υπήρχαν τυλιγμένα κομμάτια χαρτί στην Αραβική γραφή, με γραμμένη προσευχή (φωτό)- την οποία κατά τον έλεγχο οι Αστυνομικοί άνοιξαν προκειμένου να ελέγξουν το περιεχόμενο. Όπως διαπιστώθηκε ο αλλοδαπός λαθρομετανάστης, δε διέθετε νόμιμα έγγραφα παραμονής και συνελήφθη, ενώ τα κατασχεθέντα στην κατοχή του αντικείμενα, συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του.

Με τις «αυθόρμητες» αντιδράσεις -σύμφωνα με τις αναφορές στις αρμόδιες Υπηρεσίες- οι υποκινητές, είχαν πρόθεση να προκαλέσουν «ξεσηκωμό» του Μουσουλμανικού στοιχείου με έρεισμα τη θρησκευτική πίστη, χωρίς ωστόσο να επιτύχουν τους στόχους τους.
Σε χρονολογική περίοδο λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην ΕΥΠ εγκαινιάστηκε το Τμήμα Λαθρομετανάστευσης που υπάγεται στη Γ' Διεύθυνση, σε συνεργασία με το Τμήμα Γ8, δραστηριοποιείται στη Διεθνή τρομοκρατία και τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται στη χώρα. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα σε τηλεγράφημα της Αμερικανικής Πρεσβείας επισημαίνεται ο σοβαρός κίνδυνος, με την είσοδο Τζιχαντιστών στην Ελλάδα με προσδιορισμό τα θαλάσσια σύνορά μας, από το Αιγαίο, στη νησιωτική Ελλάδα, και στη συνέχεια την προώθησή τους στη χώρα

Πληροφορίες και Ευρωπαϊκά σήματα προς το Γ' Γραφείο Ενημέρωσης -στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας-, ενημερώνουν τις Ελληνικές Αρχές, για Σύρους και Ιρακινούς οι οποίοι διαβιούν στη χώρα ενώ διατηρούν επαφές με ομοεθνείς τους, οι οποίοι έχουν εντοπισθεί από τις έρευνες, διαβιούν στη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και διατηρούν επαφές με Τζιχαντιστές-. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα -από τις αρχικές αναφορές-, με αφορμή την προσευχή σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας, και υπό το φόβο επεισοδίων, αναφορές της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, και της ΕΥΠ, προσδιόριζαν την παρουσία «πυρήνων ακραίων Μουσουλμάνων» στην Αθήνα. Οι περιοχές τις οποίες οριοθετούσαν γεωγραφικά οι πληροφορίες, ήταν αυτές στις οποίες είχαν αρχίσει να λειτουργούν παράνομα τζαμιά – Βικτώρια, Κ. Πατήσια, Αγ. Παντελεήμονας-. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι σε διαμερίσματα, υπήρχε κρυμμένος βαρύς οπλισμός και εκρηκτικές ύλες, από Αραβόφωνους - ενεργοί και «εν υπνώσει» πυρήνες-, οι οποίο μάλιστα είχαν λάβει εκπαίδευση σε στρατόπεδα εξτρεμιστών, που είτε ζουν μόνιμα, είτε επισκέπτονται προσωρινά τη χώρα προκειμένου να μεταβούν ή να επιστρέψουν από τα μέτωπα της Συρίας. Οι Ελληνικές Αρχές, -προς το παρόν- έχουν υπό επιτήρηση και παρακολουθούν τις κινήσεις ακραίων στοιχείων ως υποστηρικτές του ISIS, ενώ συνεργασία υπάρχει και με την Κύπρο.

Συλλήψεις στην Ελλάδα

Βάσει της συνθήκης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, με πληροφορίες των Ελληνικών Αρχών, επισήμως, έχουν συλληφθεί δύο φανατικοί Τζιχαντιστές υπήκοοι Γαλλίας, στην Ιταλία και τη Γαλλία. Οι πληροφορίες, ανέφεραν ότι μέσω Ελλάδας, επέστρεφαν στην Ερώπη, από τα μέτωπα του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, και είναι μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Ένας ακόκα Γάλλος υπήκοος, μέλος του "Ισλαμικού Κράτους", πιάστηκε σε έλεγχο της Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο, σε φορτηγό έμφορτο με πολεμικό υλικό- διόπτρες, μιρκό αριθμό πολεμικών όπλων, και εξαρτήσεις- το οποίο εκτιμάται ότι είχε προορισμό τον εξοπλισμό των ανταρτών.

Στα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, για το 8μηνο του έτους (2014), έχουν συλληφθεί στα σύνορα 1.1190 Σύροι και 259 Ιρακινοί, από τους οποίους, έχουν απελαθεί 154 Σύροι και 168 Ιρακινοί, με τα προγράμματα, εθελοντικής επαναπροώθησης, ενώ σε Σωφρονικστικά καταστήματα της χώρας, υπάρχουν έγκλειστοι καθοδηγητικοί ηγέτες εξτρεμιστικών οργανώσεων οι οποίοι εκτίουν ποινές για ποινικά αδικήματα τα οποία έχουν διαπράξει, και για τους οποίους αν και έχει κατατεθεί άιτημα "επιστροφής" νομικά κολλήματα δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα .Αυξηση στις λαθρομεταναστευτικές ροές, εντοπίζουν και τα στελέχη του ΛΣ, στις περιπολείες που ενεργούν σε συνεργασία με τη FRONTEX. Σε πρόσφατη Συνέντευξη, στους ανταποκριτές Ξένου Τύπου ο Αρμόδιος Υπουργός Ναυτηλία, αποκάλυψε ότι "η αύξηση στις ροές λαθρομετανάστευσης, ξεπερνάει το 214%" στη νησιωτική Ελλάδα.

Το πρόβλημα έλαβε διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο μετά τον πόλεμο που ξέσπασε στη Συρία μεταξύ φανατικών ισλαμιστών και του καθεστώτος του Άσαντ. Με σήματα προς τις Ελληνικές Αρχές, υπηρεσίες Ευρωπαϊκών χωρώ, αναφέρουν τους Κήπους και την Ορεστιάδα στον Έβρο, καθώς η Λέσβος από τη νησιωτική Ελλάδα, αποτελούν τις πύλες εισόδου και εξόδου από τη Δυτική Ευρώπη, ατόμων αραβικής καταγωγής υπηκόων δυτικοευρωπαϊκών χωρών, Σύρων και Ιρακινών οι οποίοι διατηρούν επαφές με Τζιχαντιστές, από και προς το μέτωπο του πολέμου.

Το σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει έχει καταγγείλει και αναφέρει προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η ομοσπονδία των Συνοριακών Φυλάκων, με η διαπίστωση της αύξησης των συλλήψεων, λάθρομεταναστών, προερχόμενων από Συρία, και Ιράν και χώρες που είναι έντονη η στρατολόγηση των αραβόφωνων Μουσουλμάνων.

Ο ... παράγοντας Αλβανία

Πρόσφατα, το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα με δηλώσεις του Αλαβανού Υπουργού Εξωτερικών, σε συνάντηση του με τον Καναδό ομόλογό του, αναφέρθηκε στην δράση Αλβανών Τζιχαντιστών, στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τονDitmir Bushati: "Αλβανοί, έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατία και τζιχάντ, στη Συρία", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις δηλώσεις του. Στο Κόσοβο σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση (11/08), οργανώθηκε επιχείρηση και ακολούθησαν συλλήψεις40Αλβανών Τζιχαντιστώνοι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν μεταβεί και πολεμήσει στα σύνορα Ιρακ και Συρίας, ενώ διατηρούν επαφές με ακραία εξτρεμιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι 500 φανατικοί ισλαμιστές που διαθέτουν διαβατήρια από Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια έχουν μεταβεί μέσω Ελλάδας στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών.

Στην Ελλάδα, η νοσηλεία Αλβανού ο οποίος φέρεται να διατηρεί επαφές ως σύνδεσμος με Τζιχαντιστές, σε Νοσοκομείο της Θεσσαλικής πρωτεύουσας, έχει θέσει σε εγρήγορση τις Ελληνικές Υπηρεσίες, ενώ έχει τεθεί υπό «επίβλεψη». Ο Αλβανός, φέρεται να έχει στρατολογηθεί από Τζιχαντιστές, αναχώρησε από την Αλβανία για τη Συρία (στις 8 Φεβρουαρίου 2013) προκειμένου να ενταχθεί στις ένοπλες ομάδες ανταρτών εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ. Τραυματίστηκε σοβαρά στο σώμα και στο σαγόνι και αφού νοσηλεύτηκε στην Τουρκία, μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στη Λάρισα όπου και συνεχίζει τη θεραπεία του.

Για την παρουσία των Τζιχαντιστών στην Αθήνα, ερώτηση στη Βουλή, είχε καταθέσει (19/08) ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης ζητώντας απαντήσεις για τους τρόπους αντιμετώπιση της παρουσίας ακραίων στοιχείων- Τζιχαντιστών στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Αφορμή για την ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή, διαδικτυακό δημοσίευμα σε ιστότοπο, καθώς και την αναπαραγωγή φωτογραφικού υλικού, στο οποίο απεικονίζεται η μαύρη σημαία του "Ισλαμικού Κράτους", να έχει υψωθεί σε περιοχή έξω από τη Θήβα, ενώ στη δεύτερη απεικόνιση, εμφανίζονται άτομα να έχουν υψώσει τη σημεία σε συγκέντρωση Μουσουλμάνων, στο κέντρο της Αθήνας. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
Γράφει ο Νίκος Λυγερός*

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων που προωθούν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι το πλήθος των μαθητών και των φοιτητών. Σε κάθε συζήτηση αναρωτιούνται τι θα κάνουμε αν του χρόνου έχουμε λιγότερους, τι θα κάνουμε τώρα που έχουμε λιγότερους και πώς θα τα καταφέρουμε να έχουμε περισσότερους. Αυτά τα ερωτήματα σε βάθος Χρόνου θεωρούνται από συνήθεια ως σημαντικά, ενώ ανήκουν μόνο και μόνο στη καθημερινότητα.

Συζητούν ειδικοί της γλώσσας λες και υπάρχει μόνο η γλώσσα δίχως σκέψη. Ποιο νόημα έχει η γλώσσα δίχως σκέψη; Ποια σημασία έχει η γλώσσα δίχως πολιτισμό; Αν ο στόχος μας είναι μόνο και μόνο η επικοινωνία, σίγουρα υπάρχει και απάντηση. Το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για φυσικές γλώσσες και όχι για τεχνητές. Κι όταν εφαρμόζουμε αυτό το πλαίσιο στη γλώσσα μας μπορούμε ν' αναρωτηθούμε στο τέλος τι αξία έχουν τα ελληνικά δίχως Ελληνισμό;

Διότι οι συνεχείς συγκρίσεις των ελληνικών με τις άλλες γλώσσες καταντούν ένα γελοίο ανέκδοτο, αφού η ουσία των ελληνικών είναι ο Ελληνισμός. Αν δεν υπάρχει το πνεύμα του Ελληνισμού τι να την κάνω τη γλώσσα; Αν δεν υπάρχει ιστορία τι εννοώ με το παρελθόν και το μέλλον; Δίχως ιστορία, το παρόν κυριαρχεί γιατί ζούμε μόνο σε χώρο, δίχως Χρόνο. Είμαστε λαός σπάνιος κι ασχολούμαστε με τις ποσότητες.

Είμαστε λαός του Χρόνου κι ασχολούμαστε με τις επιφάνειες. Το ερώτημα είναι γιατί; Ποιος είναι ο λόγος; Κι η απάντηση είναι απλή: απλώς η καθημερινότητα. Διότι είναι αυτή που μας κάνει λόγω λήθης κι αδιαφορίας να ξεχάσουμε την ουσία της ύπαρξής μας εδώ και αιώνες, τον Ελληνισμό. Αν στον χώρο των γλωσσών δεν μιλούμε πια για τον Ελληνισμό, ενώ προσπαθούμε να βρούμε γλωσσικά προτερήματα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού τα λόγια δίχως λόγο δεν είναι σκέψεις αλλά λέξεις.

Η γλώσσα μας είναι σπουδαία γιατί είναι η γλώσσα του Ελληνισμού. Η γλώσσα μας δεν είναι μόνο τα ελληνικά, αλλά η έκφραση της ελληνικής σκέψης. Ο Ελληνισμός είναι δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα και από αυτήν αντλεί την αξία της η γλώσσα μας. Δίχως ελληνική σκέψη ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός. Ας δούμε επιτέλους ότι το κλέος της γλώσσας δεν είναι πόσοι μιλούν ελληνικά, αλλά πώς ο Ελληνισμός έγινε θαύμα.

*Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ και τη στρατηγική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter