Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015
Write on Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Ένα μικρό, πολυμέτωπο, «πόλεμο» έδωσε σήμερα – και τον κέρδισε – η Πολεμική Αεροπορία, καθώς πτητικά της μέσα συμμετείχαν σε πέντε διαφορετικές αποστολές, σε διάφορα σημεία της Ελλάδος και της Μεσογείου ταυτοχρόνως, όπως ανέδειξε μέσα από το ρεπορτάζ του στο parapolitika.gr ο έμπειρος στρατιωτικός συντάκτης Λεωνίδας Μπλαβέρης!

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 της 332 ΜΠΚ, Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ, F-16C/D Block.52+ της 340 και F-16C/D Block.52+ ADV της 335 συνασκήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή δυτικώς της Κρήτης και εντός του FIR Αθηνών, με τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, Super Etendard και E-2C Hawkeye του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου "Charles de Gaulle" κατά τη διάρκεια του πλου του προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Σήμερα επίσης, με επίκεντρο την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, συνεχίστηκε κανονικώς η συνεκπαίδευση άλλων Μοιρών της ΠΑ με την 480th Fighter Squadron, των Αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων Ευρώπης (USAFE), που από τη Δευτέρα και για έναν ολόκληρο μήνα με 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο 300 ατόμων θα συνεκπαιδεύεται στην Κρήτη.

Σήμερα, συνεχίστηκε και η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων και τεχνικών της 341 Μοίρας της 111 ΠΜ της Ν.Αγχιάλου στην Ισπανία, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδεύσεως TLP (Tactical Leadership Programme) του ΝΑΤΟ που θα διαρκέσει την περίοδο 19 Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Συνολικώς 41 Έλληνες της 341 Μοίρα (7 πιλότοι και 34 τεχνικοί, ελεγκτές αεραμύνης και πληροφοριών) και 3 μονοθέσια και ένα διθέσιο F-16C/D Block.50 εκπαιδεύονται στην Ισπανία.

Σήμερα ακόμα τα αεροσκάφη ετοιμότητος στο Αιγαίο επιχειρούσαν κανονικώς καθώς ένας σχηματισμός από τέσσερα μαχητικά F-16 και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις και 20 παραβιάσεις στο Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, όπου αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά.

Τέλος, πριν λίγη ώρα, ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H της 356 ΜΤΜ, μετέφερε από την Μυτιλήνη στη Θεσσαλονίκη και στη σωτηρία ένα πρόωρο – μόλις 3 ωρών – νεογνό με αναπνευστική ανεπάρκεια.
Άλλη μία «συνηθισμένη» ημέρα για ... «αντιπαραγωγικούς»!

Λ.Σ.Μ. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Τελικά το δεύτερο Navtex που δήλωσε η Τουρκία ως πεδίο δράσης του σεισμικού της, αφορά τα θαλάσσια οικόπεδα 1, 8 και 12. Στο Block 1 δεν υπήρξε καμιά υποψηφιότητα στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης. Το Block 8 είναι ακόμα ελεύθερο αν και έχει δηλώσει ενδιαφέρον γι' αυτό η γαλλική εταιρεία Total μαζί με το Block 7. Και το Block 12 αφορά την κοινοπραξία Nobel, Avner - Delek.

Όμως παρόλο που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν προσπαθήσει μέσω κινδυνολογίας να πανικοβάλουν τον κυπριακό λαό, η αντίσταση παραμένει γελοία, αφού το τουρκικό σεισμικό δεν έχει μετακινηθεί από την περιοχή της Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα. Έτσι έχουμε δικούς μας που συγκρίνουν την εισβολή του σεισμικού εντός κυπριακής ΑΟΖ με την ίδια την εισβολή, πράγμα το οποίο είναι άκρως απαράδεκτο. Διότι αυτά τα δεδομένα πριν μία δεκαετία η όλη διαδικασία δεν θα ήταν καν παράνομη.

Επίσης σε πρακτικό επίπεδο, το τουρκικό σεισμικό καράβι είναι ακίνητο, ενώ όλοι συζητούν για το γεγονός ότι παραβιάζει τα θαλάσσια οικόπεδά μας. Έτσι η πραγματικότητα μέσω της ιστορίας αποδεικνύει ότι το πεδίο δράσης του σεισμικού είναι περισσότερο της προπαγάνδας παρά της πράξης που αλλάζει τα δεδομένα.

Είναι σημαντικό να έχουμε άμεση πρόσβαση στην πηγή των δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο αξιολογούμε και τις πληροφορίες που δεν είναι δεδομένα. Διότι μέσω μιας ιστοσελίδας του τύπου www.marinetraffic.com μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε την πορεία του σεισμικού και να συνειδητοποιήσουμε πόση ασχετοσύνη κυβερνά το σεισμικό και τα συνοδευτικά.

Μ' αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε φοβίες κι αρχίζουμε την αντίσταση ενάντια στην παραπληροφόρηση.

*Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ και τη στρατηγική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter