Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 11:01

Εκτόξευση δορυφόρου η ... πυραυλική επίθεση εναντίον της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ

Τέλος καλό, όλα καλά και ευτυχώς που η φρεγάτα "ΣΑΛΑΜΙΣ" δεν....κατέρριψε τον Ισραηλινό δορυφόρο και δεν υποχρεωνόμαστε μετά να τον...πληρώσουμε και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσεως και Μνημονίου! Τέλος καλό, όλα καλά και ευτυχώς που η φρεγάτα "ΣΑΛΑΜΙΣ" δεν....κατέρριψε τον Ισραηλινό δορυφόρο και δεν υποχρεωνόμαστε μετά να τον...πληρώσουμε και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσεως και Μνημονίου!

Σε εκτόξευση Ισραηλινού...δορυφόρου φαίνεται πως οφείλεται "η λάμψη στην ξηρά" που είδαν από τη φρεγάτα "ΣΑΛΑΜΙΣ", που έπλεε στα ανοικτά της Χάϊφας, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης ασκήσεως "Noble Dina", και προκάλεσε την δικαιολογημένη προληπτική λήψη μέτρων από μέρους του σκάφους για την αντιμετώπιση "πιθανής πυραυλικής απειλής" και τη σχετική αναστάτωση που προκλήθηκε στην Ελλάδα, όταν αυτό μαθεύτηκε μετά την ασφαλή επιστροφή του σκάφους στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την επίσημη έκδοση δελτίου τύπου της Israel Aerospace Industries (IAI) της 9ης Απριλίου 2014, στο οποίο ανακοινώνεται επισήμως ότι στις 22:15 της 9ης Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η επιτυχής εκτόξευση του Ισραηλινού δορυφόρου "Ofek 10", που αποτελεί ένα κοινό πρόγραμμα του Τμήματος Ερεύνης και Αναπτύξεως (MAFAT) του Ισραηλινού Υπουργείου Αμύνης και της κρατικής ΙΑΙ, και εκτοξεύτηκε επί ενός πυραύλου-φορέα "Shavit" από το πεδίο εκτοξεύσεως βλημάτων των Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων, όπως ονομάζεται η Ισραηλινή ΠΑ.

Στο ίδιο Δελτίο Τύπου προστίθεται ότι η εκτόξευση ήτο επιτυχής και ότι ο δορυφόρος τέθηκε σε γήινη τροχιά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το ξημέρωμα της 10ης Απριλίου, ξεκινώντας αμέσως μια σειρά δοκιμών για επιβεβαίωση της δυνατότητός του να εκτελέσει την αποστολή του για την οποία και εκτοξεύτηκε και ότι δεν είχε πειραχθεί κάποιο όργανο ή συσκευή κατά την εκτόξευσή του. Μετά από όλα αυτά, ο δορυφόρος έχει ήδη αρχίσει να μεταδίδει οπτικό υλικό και άλλες πληροφορίες στη Γη.

Έτσι λοιπόν με αυτήν την επίσημη αναγγελία του συγκεκριμένου συμβάντος διαπιστώνεται ότι συμπίπτουν χωροχρονικά (περιοχή, ημέρα, ώρα κ.λπ.) τα όσα έγιναν γνωστά αναφορικώς με την προληπτική αντίδραση του κυβερνήτη του σκάφους, που ενεργοποίησε αστραπιαία τα αντιπυραυλικά μέσα αντιδράσεως του σκάφους του, αλλά βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα καταγγέλθηκαν από μέλη του πληρώματος του σκάφους (που προφανώς αγνοούσαν τα διαδραμτισθέντα) περί "επερχόμενου βλήματος που εκτόξευσαν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι και τροποποίησαν την τελευταία στιγμή την πορεία του" κ.λπ.

Τέλος καλό, όλα καλά και ευτυχώς που η φρεγάτα "ΣΑΛΑΜΙΣ" δεν....κατέρριψε τον Ισραηλινό δορυφόρο και δεν υποχρεωνόμαστε μετά να τον...πληρώσουμε και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσεως και Μνημονίου!

Λ.Σ.Μ. - parapolitika.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter