Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 18:53

Τίμησαν τον Μανόλη Μπικάκη - Δέσμευση Καμμένου προς τους βετεράνους πολεμιστές στη Κύπρο!

Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, η Πολιτεία τίμησε σήμερα τον Ήρωα Καταδρομέα Μάνόλη Μπικάκη. Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, η Πολιτεία τίμησε σήμερα τον Ήρωα Καταδρομέα Μάνόλη Μπικάκη.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, η Πολιτεία τίμησε σήμερα τον Ήρωα Καταδρομέα Μάνόλη Μπικάκη, 20 και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό του και 40 χρόνια από την δράση του στην Κύπρο, όταν μαζί με συναδέλφους του κατέστρεψε πολλά από τα τουρκικά άρματα μάχης που απειλούσαν τη Λευκωσία τον Αύγουστο του 1974 κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της εισβολής του Αττίλα.

6 kammenos bikakis

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά βρέθηκαν στη Κρήτη για να αποδώσουν τιμή στον Καταδρομέα, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον τάφο του Μανόλη Μπικάκη στον τόπο καταγωγής του, το χωριό Αμύγδαλο του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων στο Ηράκλειο.

2 kammenos bikakis

Το παρόν έδωσαν συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του αείμνηστου Μανόλη Μπικάκη, φορείς της περιοχής, ενώ τιμές απέδωσε άγημα της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού από το Ηράκλειο. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Π. Καμμένος, το επόμενο διάστημα το υπουργείο θα μεριμνήσει ώστε να στηθεί και ένας ανδριάντας στο σημείο, προκειμένου να θυμίζει σε όλους τον αγώνα του Καταδρομέα και των συντρόφων του!

3 kammenos bikakis

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καταθέτει στεφάνι στον τάφο του Μανόλη Μπικάκη.

4 kammenos bikakis

Ο -τότε- υπολοχαγός της Ά' Μοίρας Καταδρομών Βασίλης Φθενός κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους των συμπολεμιστών του Μανόλη Μπικάκη.

5 kammenos bikakis

Ο αδερφός του Ήρωα Καταδρομέα κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της οικογένειας.

Στις δηλώσεις του ο Π. Καμμένος τόνισε πως η Πολιτεία με μεγάλη καθυστέρηση τιμά τον Μ. Μπικάκη, αποκαθιστώντας μια αδικία, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του defenceline.gr ανακοίνωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει συνάντηση με τους βετεράνους πολεμιστές της Κύπρου, τους μαχητές της ΕΛΔΥΚ και τους Καταδρομείς που πολέμησαν τον Αττίλα για να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες ώστε να αναγνωριστούν οι θυσίες και ο αγώνας τους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974!

Ο -τότε- υπολοχαγός της Ά' Μοίρας Καταδρομών Βασίλης Φθενός κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους των συμπολεμιστών του Μανόλη Μπικάκη και δήλωσε υπερήφανος για τον Ήρωα Καταδρομέα και τους πολεμιστές της Μονάδας που κράτησαν τους Τούρκους μακριά από τη Λευκωσία.

7 kammenos bikakis

Συγκινητική στιγμή ήταν αναμφίβολα η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, με τον ανιψιό του Ήρωα Καταδρομέα ο οποίος φέρει περήφανα το όνομα του θείου του, ενώ υπηρετεί τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις, ένα θέμα που είχε αναδείξει τον περασμένο Ιούλιο το defenceline.gr (Διαβάστε ΕΔΩ).

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter