Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 18:51

Κακοκαιρία Daniel: H αλήθεια με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού

H αναπαραγωγή από συγκεκριμένα «κέντρα» και «κύκλους» μιας σειράς φωτογραφιών από τη Βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, στις οποίες φαίνονται ελικόπτερα UH-1D και AH-64A Apache να βρίσκονται σε πλημμυρισμένες πίστες, έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. H αναπαραγωγή από συγκεκριμένα «κέντρα» και «κύκλους» μιας σειράς φωτογραφιών από τη Βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, στις οποίες φαίνονται ελικόπτερα UH-1D και AH-64A Apache να βρίσκονται σε πλημμυρισμένες πίστες, έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ρεπορτάζ Γιώργος Λαμπράκης

Μία καθ΄ όλα πιστευτή και απολύτως αναμενόμενη επίθεση έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες διάφορα κομματόσκυλα και 5οΦαλαγγίτες εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που το προσωπικό δίνει έναν τιτάνιο αγώνα για να βοηθήσει τους χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλίας, της Μαγνησίας και άλλων περιοχών που βρίσκονται στη δίνη της κακοκαιρίας Daniel.

H δημοσιοποίηση από συγκεκριμένα «κέντρα» και «κύκλους» μιας σειράς φωτογραφιών από τη Βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, στις οποίες φαίνονται ελικόπτερα UH-1D και AH-64A Apache να βρίσκονται σε πλημμυρισμένες πίστες, έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι ακριβώς συνέβη;

Το θέμα ήταν γνωστό στο defenceline.gr (προφανώς και σε άλλα ΜΜΕ) από χθες (8/9) το απόγευμα. Επιλέξαμε (υποθέτω και άλλοι συνάδελφοι) να μην δημοσιευθεί οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εσφαλμένα και για δημιουργία εντυπώσεων. Όμως, αφού δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες με το τρόπο που αναφέρουμε παραπάνω, οφείλουμε να δημοσιεύσουμε και τις δικές μας πληροφορίες, προς την κατεύθυνση της σωστής ενημέρωσης των πολιτών.

Από τη στιγμή που η ξέσπασε η κακοκαιρία (πέρα από την κινητοποίηση των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων που τέθηκαν σε ετοιμότητα στο πλαίσιο του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ), υπήρξε μια αρχική προετοιμασία σε Μονάδες των ΕΔ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονταν κατά την διάρκεια της εξέλιξης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στο Στεφανοβίκειο, από την στιγμή που άρχισε να γίνεται αντιληπτό πως η κακοκαιρία θα δημιουργούσε αυτού του τύπου τα προβλήματα το προσωπικό έλαβε τα μέτρα του. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ κάθε διαθέσιμο στέλεχος έλαβε μέρος σε μια μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς ΟΛΩΝ των ΕΝ/ΕΝ ελικοπτέρων σε ασφαλή σημεία, μακριά από τα νερά. Η μεταφορά τους έγινε ακόμα και με τα ...χέρια, καθώς η κατάσταση γίνονταν ολοένα και πιο δύσκολη.

Τα εν ενεργεία ελικόπτερα μεταφέρθηκαν σε πίστες και άλλους χώρους της Βάσης, όπου δεν απειλούνται από το νερό. Κατά την διάρκεια της πολύωρης και επίπονης αυτής προσπάθειας, τα νερά βρίσκονταν και στην πίστα όπου ήταν ΕΝ/ΕΝ ελικόπτερα στα οποία και δόθηκε η απόλυτη προτεραιότητα, αλλά και τα παροπλισμένα ελικόπτερα τύπου Χιούι, τα οποία και εμφανίζονται στις επίμαχες φωτογραφίες να είναι μέσα σε μια ...λίμνη.

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες με τα ελικόπτερα που μετακινήθηκαν σε ασφαλή σημεία:

 

Διαπιστώσεις

- Δυστυχώς, το θέμα της επάρκειας των εγκαταστάσεων και κυρίως των υποστέγων είναι ένα μεγάλο «αγκάθι» για τις ΕΔ και κυρίως στις Μονάδες όπου υπάρχουν εναέρια μέσα και άλλο κρίσιμο υλικό. Αν δεν είναι οι υποθέσεις των τελευταίων μηνών (φωτιές, κακοκαιρία) η αφορμή να δρομολογηθούν ταχύτατα οι αναγκαίες υποδομές, τότε τι;

- Είναι δυνατόν, την ώρα που έδιναν τα στελέχη της συγκεκριμένης Μονάδας τον καλύτερό τους εαυτό, να υπήρχαν «συνάδελφοί» τους που ...εκτελούσαν χρέη παπαράτσι και μάλιστα διοχέτευσαν αυτό το υλικό; Επειδή λοιπόν είναι ...δυνατόν, θεωρούμε αυτονόητο την υπηρεσιακή «τακτοποίηση» του θέματος.

- Η υπόθεση με τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Νέας Αγχιάλου, οι συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών που κατέκαψαν τεράστιες εκτάσεις κρίσιμου εθνικού εδάφους, αλλά και της νέας εθνικής καταστροφής με την κακοκαιρία και τις πλημμύρες, πρέπει να κινητοποιήσουν ισχυρά αντανακλαστικά ώστε να «κλείσουν» οι όποιες «τρύπες» στο σύστημα.

Καλή δύναμη στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που συνεχίζει τον αγώνα του...

ΥΓ: Το "επιχείρημα" πως τα ελικόπτερα UH-1D θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ...αεροδιασώσεις εγκλωβισμένων συμπολιτών μας, είναι ανάξιο σχολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΕΦΕΔ: Μετά τις φωτιές στο Έβρο, αποστολή και στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 02:43