Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 18:57

Αναγκαστική προσγείωση F-16 της 340 Μοίρας στην Ισπανία! Ξύπνησαν μνήμες από την τραγωδία του 2015

Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό. Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό.

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε πιλότος ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους F-16C Block 52+ της 340 Μοίρας, που παίρνει μέρος σε τακτική εκπαίδευση στην αεροπορική βάση του Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Ο χειριστής διαπίστωσε βλάβη στον κινητήρα, απέρριψε τις δεξαμενές καυσίμων και κατάφερε να προσγειώσει το μαχητικό με ασφάλεια. Ο συναγερμός που σήμανε στο αεροδρόμιο ξύπνησε μνήμες από την τραγωδία που είχε συμβεί τον Ιανουάριο του 2015 στην ίδια βάση: Τότε είχε συντριβεί έναν διθέσιο ελληνικό F-16, είχαν χάσει τη ζωή τους οι δύο Έλληνες χειριστές, είχαν σκοτωθεί εννέα Γάλλοι στρατιωτικοί και είχαν τραυματισθεί άλλοι είκοσι άνθρωποι.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter