Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015
Write on Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος , αύριο Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 στις 11:00 θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την Πατρίδα στα Ίμια που θα τελεστεί στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού (Μαραθώνας). Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Κρήτη όπου θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη και θα επισκεφθεί την 133 Σμηναρχία Μάχης. Εκεί θα συναντήσει τα πληρώματα επιφυλακής των αεροσκαφών F-16, σε μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο των δύο Αεροπόρων μας στην Ισπανία!

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Ράγισαν και οι πέτρες στις κηδείες των δύο Αεροπόρων της 341 Μοίρας, οι οποίοι έπεσαν στο καθήκον, στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα με το F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Η γη που τόσο αγάπησαν και που υπηρέτησαν με πάθος και αυταπάρνηση τους δέχθηκε στα σπλάχνα της, στην τελευταία πράξη μιας τραγωδίας που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.

H νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα τελεστηκε στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη Αττικής. Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στα δύο παλικάρια.

zagas

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέστη στην εξόδιο ακολουθία για τους δύο αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους, στο Αλμπαθέντε της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια του καθήκοντος. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καμμένος δήλωσε τα ακόλουθα:
"Το Έθνος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όλος ο Ελληνικός λαός αποχαιρετούμε σήμερα δυο ήρωες. Δυο ήρωες που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης, επάνω στο καθήκον τους. Συγκαταλέγονται μαζί με όλους εκείνους τους ήρωες της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, σε εκείνους που έπεσαν για την ασφάλεια όλων μας, για τη προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Στις 5:35 το πρωί, αφίχθησαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, οι σοροί του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα, συνοδευόμενες από τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, από το Albacete της Ισπανίας, με αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Ακολούθησε Απόδοση Τιμών και τελέσθηκε Τρισάγιο παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, της Ηγεσίας της ΠΑ καθώς επίσης συγγενών και φίλων των εκλιπόντων Αξιωματικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Αεροπόροι δεν πεθαίνουν ... Απλά φεύγουν χωρίς να ξαναγυρίσουν!

Επαναπατρισμός Σορών - Απόδοση Τιμών/ 29-1-2015 from Hellenic Air Force on Vimeo.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας ξεκινούν για το τελευταίο τους ταξίδι... Η Ελληνική Γη δέχεται στα σπλάχνα της δύο -ακόμα- άξια τέκνα της.

Δυο παλικάρια που έπεσαν στο καθήκον, τυλιγμένα με την γαλανόλευκη που για χρόνια υπερασπίστηκαν. Στο Αιγαίο, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό. Πότε από τη μητρική τους βάση, την 111 Πτέρυγα Μάχης, πότε από το δωμάτιο των Readiness στα αεροδρόμια επιφυλακής, πότε από αεροδρόμια άλλων χωρών, οι δύο Αεροπόροι μας πήραν του Χάρου το φιλί μεσ' το αεροπλάνο (τους) και πέρασαν στην αιωνιότητα.

Εκεί, στο Τάγμα των αγγέλων που ανήκουν πλέον, θα βρουν συναδέλφους και φίλους. Θα μοιραστούν παλιές ιστορίες, κοινά βιώματα και κοινές αγωνίες. Θα συνεχίσουν στο αόρατο νήμα που συνδέει όλους τους αεροπόρους που έπεσαν στο καθήκον και το οποίο υφαίνει την λαμπρή ιστορία της Αεροπορίας μας.

Από τον πρώτο νεκρό Έλληνα Αεροπόρο τον Αλέξανδρο Καραμανλάκη το 1912, μέχρι τους Σμηναγούς Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα, το θαυμαστό Όπλο των αιθέρων μετρά αγώνες που κερδήθηκαν με ιδρώτα και με (πολύ) αίμα.

Στο πλευρό τους και οι τεχνικοί, οι ακούραστοι σύντροφοι στις πίστες των αεροσκαφών και στα υπόστεγα συντήρησης. Ποιος δεν λυγίζει βλέποντας τους τεχνικούς της 341 Μοίρας να σηκώνουν το φέρετρο με τη γαλανόλευκη; Ποιος δεν κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά στις θυσίες αυτών των ανθρώπων;

Οι Αεροπόροι -λοιπόν- δεν πεθαίνουν... Απλά φεύγουν χωρίς να ξαναγυρίσουν, όπως λέει και ένα παλιό σερβικό ρητό!
Η μνήμη τους μένει ζωντανή και η θυσία τους φωτεινός φάρος για όλους μας...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και να τον προσκαλέσει στην Κύπρο, όπου ο κ. Καμμένος θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Υπουργού, Ελευθέριο Καραγιάννη.

Επίσης, Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν - Ιβ Λε Ντριάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό συμβάν στην Ισπανία, όπου έχασαν τη ζωή τους και Γάλλοι στρατιωτικοί. Συζήτησαν επί μακρόν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα που αφορούν τις χώρες της νοτίου Ευρώπης. Ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Καμμένο να επισκεφθεί το Παρίσι. Η ημερομηνία θα καθορισθεί δια της διπλωματικής οδού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter