Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014
Write on Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 Κατηγορία ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ
Του Σάββα Καλεντερίδη

Αναμεμειγμένοι οι απλοί πολίτες με τους άλλους, που είναι καλύτεροι στο ήθος και το φρόνημα, τη σύνεση και την ευφυία, επηρεάζονται απ' αυτούς και εκδίδουν καλύτερες αποφάσεις και έτσι ωφελείται η πολιτεία. Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής, όπως την ορίζει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του, σκοπός της οποίας δεν θα πρέπει να είναι η διακυβέρνηση αλλά η δημιουργία ήθους και η διάπλαση της ηθικής των πολιτών.

Παρακολουθώντας κανείς τις ημέρες αυτές το λόγο και την επιχειρηματολογία ορισμένων πολιτικών του λεγόμενου προοδευτικού (sic) χώρου στις τηλεοράσεις, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τη διακριτική μεταχείριση που επιφυλάσσεται στη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί και τον σκανδαλώδη και συνάμα ρατσιστικό αποκλεισμό από τις πρόνοιες του υπό ψήφιση νόμου της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και το πόσο αποπροσανατολισμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες, που διαπαιδαγωγούνται από τέτοιους πολιτικούς.

Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση αυτή γίνεται γιατί ορισμένοι πολιτικοί, που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους καταπώς τον ορίζει ο μεγάλος Σταγειρίτης φιλόσοφος, θεωρώντας ότι είναι βαθιά ανήθικο, άδικο, ρατσιστικό, αντεθνικό αλλά και εντελώς παράλογο το να αποκλειστεί η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων της Ανατολής από το εν λόγω νομοσχέδιο, αποφάσισαν να κάνουν μια πάνω απ' όλα ηθική πολιτική παρέμβαση. Με πρωτοβουλία του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, 38 βουλευτές της ΝΔ υπέγραψαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητούν να μην υπάρχει διακριτική μεταχείριση και να συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από την Ελληνική Βουλή στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές, που ξεπερνούν τους δέκα, οι οποίοι είναι έτοιμοι να συνυπογράψουν την επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Υπογραμμίζουμε ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι και ένας εν ενεργεία υπουργός, ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Αυτή η ηθική παρέμβαση, λοιπόν, έγινε προσπάθεια από μερίδα πολιτικών που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί και δημοσιογράφων της ίδιας 'συνομοταξίας', εντελώς αυθαίρετα και χωρίς να παρατίθεται κανένα στοιχείο, να απαξιωθεί και να ενταχθεί σε πολιτικά, ψηφοθηρικά ή μικροκομματικά παιχνίδια των εν λόγω βουλευτών.

Όσον αφορά την ουσία, τα επιχειρήματα των διαφωνούντων με την πρωτοβουλία των 38 είναι του τύπου, η ιστορία δεν πρέπει να συγχέεται με την πολιτική, πρέπει να γίνει τεκμηρίωση της γενοκτονίας σε διεθνές επίπεδο και μετά να δούμε το θέμα, έγιναν σφαγές στη Μικρά Ασία που αποτελούν εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία, έγιναν κι αλλού γενοκτονίες οι οποίες δεν έχουν αναγνωριστεί, άρα αφού δεν μπαίνουν όλες να μην μπουν κι αυτές, οι Πόντιοι και οι λοιποί απόγονοι των θυμάτων της γενοκτονίας δεν υφίστανται ρατσιστική συμπεριφορά στην Ελλάδα, άρα δεν έχει καμία θέση το θέμα τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το Ολοκαύτωμα έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και διεθνώς ενώ οι άλλες γενοκτονίες όχι, να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία και άλλα τέτοια.

Αν όλοι αυτοί οι πολιτικοί (και οι δημιογράφοι) που επιχειρηματολογούν με την ποιότητα των επιχειρημάτων τους και με το λόγο αλλά και τις πράξεις τους πρέπει να διαπαιδαγωγούν το λαό και να εξυψώνουν το ηθικό επίπεδο της κοινωνίας είχαν ενσκύψει πάνω στο θέμα και κυρίως αν είχαν απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τις προκαταλήψεις τους, θα είχαν ανακαλύψει ότι το 2007, η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (International Association of GenocideScholars - IAGS), ο πλέον έγκυρος επιστημονικός φορές σε παγκόσμιο επίπεδο, έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών του, τα οποία σε ποσοστό 83% εξέδωσαν την ακόλουθη απόφαση:
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΌΤΙ η άρνηση της γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως ως τελικό στάδιο της γενοκτονίας, που φυλάσσει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΌΤΙ η γενοκτονία ενάντια στους χριστιανικούς πληθυσμούς από το οθωμανικό κράτος κατά τη διάρκεια και μετά από του πρώτου παγκόσμιου πολέμου απεικονίζεται συνήθως ως γενοκτονία ενάντια σε Αρμενίους μόνο, με μερική μονο αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών ενάντια σε άλλες χριστιανικές μειονότητες της οθωμανικής αυτοκρατορίας
ΕΙΝΑΙ πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ότι η οθωμανική εκστρατεία ενάντια στις χριστιανικές μειονότητες της αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτέλεσε μια γενοκτονία ενάντια σε Αρμένιους, Ασσύριους και Έλληνες.
Η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας για να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες ενάντια σε αυτούς τους πληθυσμούς, για να εκδώσει μια επίσημη συγγνώμη, και για να λάβει τα γρήγορα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση.

Ελπίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα, που θα έλθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση, να επικρατήσει σύνεση και λογική και να μην ψηφιστεί ένα νομικό τερατούργημα εις βάρος του Ελληνισμού αλλά και των πανανθρώπινων αξιών. Γιατί η δημιουργία αναχώματος για τη διάπραξη νέων γενοκτονιών, γιατί αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η ποινικοποίηση της άρνησης, εξυπηρετεί τις πανανθρώπινες αξίες και είναι ίσως η πιο προοδευτική πράξη που επιβάλλεται να γίνει το διάστημα αυτό στην Ελλάδα από τους πολιτικούς μας και όχι η απαξίωση και καθύβριση εκείνων που υποστηρίζουν την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Δημοκρατία"

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

Η φρενίτιδα που έχει καταλάβει όλο τον κόσμο με τα ... παγωμένα μπουγέλα συνεχίζεται καθημερινά!

Το φημισμένο ακροβατικό σμήνος της RAF Red Arrows αποδέχθηκε την πρόσκληση για το Ice Bucket Challenge, με τα μέλη του να δείχνουν να το διασκεδάζουν! Στις προσκλήσεις τους μάλιστα για να συνεχιστεί το Ice Bucket Challenge, συμπεριέλαβαν και τον πρίγκιπα Χάρι!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο, η αποφοίτηση του προσωπικού που εκπαιδεύτηκε στο 11ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς (11ο ΣΥ/ΚΤ ΣΞ).

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο 11ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς!

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο 11ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς!

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο 11ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς!

Η απονομή των πτυχίων έγινε από τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης των Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ταξίαρχο κ. Βασίλειο Μπαλντούμη.

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο 11ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς!

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο 11ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς!

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο 11ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στρατιωτικοί φορώντας τις στολές τους κατέθεσαν μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής κατέθεσαν τη μήνυση μετά από αναμονή μηνών για την εφαρμογη της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όλο αυτό το διάστημα ειχαν ενημερώσει με εξώδικα την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι "επιφυλάσσονταν κάθε νομίμου δικαιωμάτός" τους.

Ο κ.Χαρδούβελης που δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία ,βρίσκεται -θεωρητικά τουλάχιστον- αντιμέτωπος με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η μήνυση κατατέθηκε γιατί από τις 20 Ιουνίου οι στρατιωτικοί έχουν με εξώδικό τους κοινοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Από τότε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν την έχει εφαρμόσει ,αλλά δεν έχει κάνει γνωστές και τις προθέσεις για το πότε και κυρίως το πως θα την εφαρμόσει.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είχε κάνει μια δήλωση σύμφωνα με την οποία τα δικαστήρια μπορούν να αποφασίζουν για την νομιμότητα ή όχι των περικοπών αλλά δημοσιονομική πολιτική ασκεί η κυβέρνηση. Η δήλωση ήταν σαφής προειδοποίηση ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν θα εφαρμοζόταν στο σύνολό της και στην ουσία της.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που επίσης μηνύθηκε είχε κάνει κάποιες συναντήσεις με την ηγεσία των αποστράτων δίνοντας αόριστες υποσχέσεις περί "κυβερνητικής συμμόρφωσης". Έκτοτε σιωπή.

Τι αναφέρουν στην μήνυσή τους οι στρατιωτικοί και που στηρίζουν την παράβαση καθήκοντος Χαρδούβελη-Σταϊκούρα;

Γράφουν μεταξύ άλλων:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αναφερόμενοι, κ. κ. Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός των Οικονομικών της Κυβέρνησης, είναι υπάλληλοι κατά την έννοια του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα και δεν εφαρμόζουν την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 δικαστική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναφέρεται παραπάνω, κατά παράβαση των καθηκόντων τους ως Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού που προΐστανται του καθ' ύλην αρμοδίου υπουργείου και των διατάξεων του Συντάγματος για την ισχύ και το κύρος των δικαστικών αποφάσεων και του νόμου 3068/2002, με απευθείας σκοπό να βλάψουν υλικά – οικονομικά αλλά και ηθικά τους Έλληνες στρατιωτικούς και τους αναφέροντες προσωπικά, μη καταβάλλοντας τα χρηματικά ποσά που θα όφειλαν να υπολογίσουν και να μας καταβάλουν σε εκτέλεση της δικαστικής απόφασης.

Με τη συμπεριφορά τους, δηλαδή τη μη εκτέλεση του καθήκοντός τους ως Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού των Οικονομικών, που συνίσταται στην άμεση εκτέλεση της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, οι αναφερόμενοι επιδιώκουν να βλάψουν τα οικονομικά συμφέροντα των Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και ημών των αναφερόντων, η δε συμπεριφορά τους αυτή είναι αντικειμενικά πρόσφορη να οδηγήσει σ' αυτό το αποτέλεσμα και οι αναφερόμενοι το γνωρίζουν. - ΠΗΓΗ: Onalert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter